לא הרבה יודעים מהי המשמעות של שתי האותיות הללו בשפה הסינית. האותיות הללו מרכיבות את המילה ׳משבר׳.
בשפה הסינית לכל אות יש משמעות בפני עצמה. המשמעות האותיות הללו – ״איום״ ו״הזדמנות״.
ככה, בשיא הפשטות מוצפן מסר חשוב במילה כל כך מדאיגה! כל משבר הוא שילוב של פחד עם הזדמנויות חדשות, סוג של ״דלת נפתחת״ ואיתה שינוי חדש, המשכיות חדשה.
פחד – נחוץ לנו לשמירת הרגלי זהירות (שלא נינזק), אך יש לו גם תפקיד נוסף – יצירת מוטיבציה לשינוי. הרי מטיבציה אין פירושה ״תחושת כל יכול ביום שמשי ונעים״ – זה נקרא מצב רוח טוב.
'מוטיבציה' – לא מה שחשבנו!
׳מוטיבציה׳ זה מצב בו אין שום דרך לחזור אחורה ואדם פשוט מוכרח ללכת קדימה, אחרת יאבד משהו חשוב – את חייו, רכושו, את משפחתו, את שמו הטוב וכל מה שחשוב לו. רק אז, במצב של דוחק הוא קם ומתחיל לתפקד. זוהי ׳מוטיבציה׳!
תפקידו של המשבר להלחיץ אותנו, לעשות אותנו דרוכים ומוכנים לפעולה. שנצא מ׳אזור הנוחיות׳ שלנו וניאלץ לכבוש פסגות חדשות. וכאן, כשכבר אין שום ברירה, מתגלות הזדמנויות חדשות שמתוך האיום קל יותר להשיג אותן.
״אין ייאוש בעולם כלל״ – אמר רבי נחמן מברסלב. המשבר אינו בא כדי ״לגמור״ על האדם, אלא כדי לזעזע אותו ממקומו הנוח ולגלות בו יכולות מדהימות של צמיחה.
אל תפחדו מהמשבר. קחו אותו כמבחן סף לחיים, הביטו את האיום בעיניים וחיפשו את ה׳דלת׳ של ההזדמנות הבאה. לכו אליה בגאון ואל תחמיצו אותה!